#02 MINI RECENZE: NEVERTHLESS aneb jak si nechat zlomit srdce a rozervat duši Korejskými dramaty


NEVERTHLESS

Počet epizod: 10 x 70 min
Shlédnuto na Netflixu
Žánr: romantika, život, drama
Hodnocení na IMBD: 7.1/10
Hodnocení na My Drama List: 7.4/10

Vzpomínáte si na svou první lásku na střední? Většina těchto příběhů končí a většinou bolestně. Zdá se mi, že vztahy na střední byly tak moc odlišné od vztahů v dospělosti. Emotivnější, ale také bolestnější. Pokud vám nevadí si na tu dobu zavzpomínat, pusťte si Neverthless.

Příběh vypráví o mladé studentce umění, která se akorát vzpamatová z manipulativního vztahu se starším mužem, jenž je učitelem umění (ne na její škole naštěstí), který nejen že jí zahýbal, ale také ji na svém posledním díle, které vystavoval v galerii vyobrazil jen jako sexuální objekt. Ztracená ve své bolesti, potkává v baru okouzlujícího a tajemného mladíka s vytetovaným motýlem na krku. Když mladý Park Jae-eon zjistí jméno dívky, jenž znamená motýl, mohlo by se zdát, že jejich náhodné setkání v baru je osud. Nicméně Yu Na-Bi si vyslechne naléhavý telefonát, který zní jako že má Jae-eon dívku a tak bar bez rozloučení pochopitelně opustí.

Nicméně o pár dní později se motýli setkávají znovu, Jae-eon totiž nastoupil na stejnou školu jako Yu Na-bi do prvního ročníku sochařství (věnuje se práci s kovem). Jae-eon je pro svůj vzhled u dívek populární a je si toho vědom. Přesto se jeho pozornost přesune k Yu Na-Bi a ikdyž jí mozek varuje, že Ja-eon nebude její city opětovat, nechá se jím naprosto unést. Jejich vztah je velmi vášnivý a jejich přitaživost mezi sebou se jim nedaří krotit. A ikdyž si Yu Na-Bi čas trávený s ním užívá, začíná si hořce uvědomat, že tenhle typ vztahu není to co hledá. Jenže on momentálně není schopen, být otevřenější a mít upřímný vztah. Potom co se rozšíří po škole informace že Jae-eon udržuje víc vztahů najednou, je to pro Yu Na-Bi poslední bolestivá rána a rozhodne se s ním rozejít. V mezi čase potkává v autobuse svého kamaráda z dětství a po neúspěších ve škole, jelikož se její bolestivý vztah odrazil i na její chuti v tvorbě, se rozhodne odjet na čas ke své tetě, kde trávila dětství. Zde je zrovna i Do-Heyok, onen kamarád z dětství, který se snaží obnovit restauraci svého dědečka. Společně tráví svůj volný čas a Do-Heyok se nakonec Yu Na-Bi přizná, že byla jeho dětskou láskou a je nám jasné, že jeho plamen tak úplně nezhasl. Za Yu Na-bi se přijedou podívat její kamarádi ze školy včetně Jae-eona, a ubytování jsou v penzionu rodiny Do-Heyoka a potom co se všichni trochu připijí vyplouvá na povrch, že ti dva oba milují Yu Na-Bi. Nicméně každý z nich je úplně jiný. Jae-on byl pro ženy vždy atraktivní loutka, a tak úplně neví, jak vyjádřit své pravé city. Do-Hyeok je zase klidná voda, která na Yu Na-Bi nechce moc tlačit, ale přesto jí své city dává jasně najevo.

Pro koho se Yu Na-Bi rozhodne? Klidný Do-Heyok, který ji zná a miluje od dětství a umí své city jasně naservírovat? Nebo Jae-ona, který jí nesmírně přitahuje, ale sem tam udělá chybu, protože neví jak má své city správně uchopit? Co když jejich setkání byl opravdu osud? A co když ne?

Tohle drama je skvelým příkladem toho jak si lidi mohou neúmyslně ale i nevědomky ubližovat a jak je kolikrát těžké říct věci tak jak jsou. Protože se bojíme, že toho druhého zraníme, ale i přesto, že pravda může ranit, je pořád lepší ji vyřknout než nechat jen doměnky. A taky jsou zde ještě dva příběhy dvou párů, které vás příjemně rozptýlí a vy se příběhu dvou motylů nepřejíte.



Komentáře

Oblíbené příspěvky