#01 MINI RECENZE: TOMORROW aneb jak si nechat zlomit srdce a rozervat duši Korejskými dramaty

Úvod nechci nijak zbytečně protahovat, pokud jste konzervativní člověk asi bych vám doporučila se korejským dramatům vyhnout. Stejně jako japonská tvorba, například anime, i korejská tvorba je specifická a zarputilému Evropanovi nemusí sednout. Co mám ale na obojím ráda, je nakouknutí do jiné mentality, specifické tvorby, naprosto jiné exprese emocí a odlišné kultury. Nečekejte nějaká bodová ohodnocení, chci jen sdílet co mě bavilo a proč.


TOMORROW

Počet epizod: 16 x 60 min
Shlédnuto na Netflixu
Žánr: akční, triller, drama, fantasy
Hodnocení na IMBD: 8/10
Hodnocení na My Drama List: 8.8/10

Choi je chlapec, kterému štěstěna úplně nehraje do karet a po škole nemůže najít pořádnou práci. Jednoho večera, zrovna když přechází most si všimne muže, který chce skočit z mostu a ukončit tak svůj mrzký život. Choi si všimne dvou dalších postav, které dění na mostě sledují, ale nezasahují. Rozčílen jejich nečinností a lhostejností se rozhodne zasáhnout a muže zachránit. Což se mu i povede, ale bohužel sám spadne a skončí v nemocnici. 

O to hůř když po chvíli zjistí, že stojí nad svým tělem. Najednou se ve dveřích objevuje záhadná, růžovlasá žena, která mu oznamuje, že je smrťák a on je v kómatu. Vezme s sebou Choie do střediska smrťáků (představte si jako klasickou budovu s kancelářemi a různými pozicemi). Choi se setkává s hlavou tohoto ústředí, která mu dává na výběr – buď bude v kómatu tři roky, a nebo pomůže ve středisku smrťákům a jeho kóma se zkrátí pouze na půl roku. Choi je zpočátku velmi lehkovážný a po první “práci” zde, kdy připravuje vzpomínky, které se lidem (i zvířatům) promítají před smrtí, se rozčílí, že nic takového přece dělat nebude a že je k němu osud velmi krutý. Nicméně poté co vidí svou rodinu, jak trpí, protože je v kómatu a uvědomí si všechny následky této situace, rozhodne se práci vzít vážně. Záhadná vedoucí smrťácké instituce ho přiřadí do týmů, který se snaží zabránit smrti sebevrahů. Tým se skládá z růžovovlasé šéfové Koo a uzavřeného a leckdy až chladného Lima. Tento tým v celé organizaci nikdo nemá ráda a Choi, který přes všechno si ponechává svou velmi pozitivní povahu se zprvu snaží prostě jenom odpracovat co je třeba aby se mohl co nejdřív dostat zpět domů. Nicméně čím dál se seriál vyvíjí, zjišťujeme víc o historii dalších postav a poodhaluje se nám temná opona jejich minulosti, která nám ale poodhalí i jejich úmysly a vysvětlí chování, které jsme na začátku nemuseli chápat. Díl za dílem také náš tým řeší situace se sebevrahy, kterým se snaží zabránit, aby se zabili a odhalují jejich příběh na pozadí, který je k takovému jednání dohnal. Díl za dílem jsou příběhy silnější a pokud se neubráníte slzám, nic si z toho nedělejte, kdyby ano asi bych vás prohlásila za lidi bez srdce. Příběhy jsou ze života a kterýkoliv z nich by se vám mohl stát anebo by vám mohl něco připomenout. Nicméně nebojte, pozitivní a odhodlaný charakter Choie, který v této práci najde své já vás vždy donutí slzy otřít, pořádně se nadechnout a pustit si další díl. Všechny charaktery tu mají svůj srdceryvný příběh i vývoj charakteru a na konci seriálu vám všechno krásně zapadne jako puzzle do sebe.

Podaří se Choiovi odpracovat to co je po něm požadováno, aby se mohl probudit z kómatu dřív a vrátit se ke své rodině? Vyřeší ostatní včetně Choie své bolesti z minulosti? Proč existuje tým smrťáků pro sebevrahy a proč je ostatní nesnášejí? Podaří se vůbec týmu, který se stará o sebevrahy, jim všem pomoci? A proč na tom vlastně tak moc záleží? To už si budete muset zjistit sami.




Komentáře

Oblíbené příspěvky